A dietetika olyan tudományág, amely az étrend és táplálkozás elemzésére, tervezésére és optimalizálására fókuszál az egyének vagy csoportok egészségének javítása érdekében. Ennek keretében a dietetikus feladata az egyének táplálkozási szokásainak és igényeinek elemzése, hogy személyre szabott étrendeket állítsanak össze.
A dietetika nemcsak az egészséges táplálkozás elősegítésére összpontosít, hanem az egészségügyi problémákkal is foglalkozik. A betegségekkel kapcsolatos táplálkozási ajánlások kidolgozása (például lisztérzékenység, gyulladásos bélbetegség vagy reflux betegség diétája,…) segít az érintetteknek megfelelő étrendet kialakítani. Emellett a dietetikusok hozzájárulnak az egészségmegőrzéshez, a testsúly szabályozásához és a megfelelő testösszetétel eléréséhez az egyének számára.
A táplálkozással kapcsolatos információk terjesztése is fontos szerepet tölt be a dietetika területén. Az étkezési szokások és táplálkozási trendek tanulmányozása és értékelése segít naprakész és releváns információkkal ellátni a pácienseket.
Kérdésével keresse bátran ügyfélszolgálatunkat! 06 30 6055 309
Időpontkérés telefonon: 06 30 6055 309
Időpontkérés e-mailben: iroda@gastropraxis.hu